Рецепти с кафе

Със или без захар в кафето?

Какво си представяте, когато някой ви каже “кафе”? Голяма чаша, пълна с току-що приготвено кафе? А всъщност има много различни видове. Дълго, еспресо, без кофеин и много други. Научете повече за видовете кафе.

Прочуто е турското кафе, приготвено по специални начини и с различни добавки, подчертаващи аромата му. Поднася се с бяло сладко или локум.

Кафето е неизменна съставка на различни коктейли. Вижте какво представляват еспресо “Александър” и кафе “Амарето”, научете разликата между арабското, ирландското и френското кафе. Не всичко, което съдържа “кафе” в наименованието си е съставено само от него.

Освен в коктейли, някои хора обичат да придават на различни гозби лек привкус на кафе. За всички от вас, които обичат подобни неща, една рецепта за крем с кафе. Предлагам на вашето внимание още една рецепта, която не отстъпва с нищо на другата.

Ако обичате да приготвяте всичко сами, можете да се възползвате от тези съвети за кафето.

Често се случва да разлеем някъде кафе, ето как да премахнем лесно петната - приготвя се разтвор от 3 части сапунена вода и 1 част спирт. Ако водата е твърда, се прибавя малко готварска сол за омекотяване.

Още рецепти от Вкуснотийки.нет